Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Tret de sortida al Carnaval 2022 de Lleida

Tret de sortida al Carnaval 2022 de Lleida

Aquesta tarda, a les 18.30 hores, la plaça Paeria acull l’arribada i la crida del Pau Pi amb la música de la Xaranga Bsumeta. Fins al 2 de març se celebraran tot un seguit d’actes amb la implicació d’entitats i col·lectius de la ciutat.

Aquest dijous es dona el tret de sortida al Carnaval 2022 de Lleida. Fins al 2 de març s’han programat tot un seguit d’actes amb la implicació d’entitats i col·lectius de la ciutat per tal de viure amb la màxima normalitat possible aquesta festa tan popular, sense deixar de banda que cal seguir mantenint les precaucions per garantir la seguretat de tothom.

Aquesta tarda, a les 18.30 hores, a la plaça Paeria es donarà inici a aquesta festa popular amb l’arribada i la crida del Pau Pi amb la música de la Xaranga Bsumeta.

A les 19 h, a la Casa dels Gegants, s’inaugurarà l’exposició “Retalls de Carnaval. Història del Pau Pi i d’altres personatges i històries del Carnaval de Lleida”.

El programa del Carnaval 2022 convida la ciutadania a la participació activa de la festa, gaudint de moltes de les activitats tradicionals com la Marató de l’Ou, la Gran Rua o la Cursa de Llits, entre altres.

El Carnaval 2022 de Lleida seguirà aquest divendres, a les 19 hores, a la rambla Doctora Castells, amb la XXXVIII Marató de l’Ou.

Dissabte, a les 17 hores, es concentraran les carrosses i comparses participants a la Rua a l’esplanada dels Camps Elisis. Després, a les 17.45 hores, entre l’avinguda de les Garrigues i el carrer Santa Cecília, hi haurà la lectura solemne del pregó de Carnaval a càrrec de Sa Majestat Pau Pi. A les 18 h, des del carrer Santa Cecília, es donarà inici a la Gran Rua de Carnaval amb el següent recorregut: c. Santa Cecília, av. de les Garrigues, Pont Vell, rbla. Francesc Macià, rbla. Ferran, fins a la pl. Ramon Berenguer IV. En aquesta plaça girarà i retornarà altre cop per rbla. Ferran, rbla. Francesc Macià i Pont Vell en direcció als Camps Elisis, on es donarà per finalitzada la Rua. Es poden consultar les afectacions del trànsit aquí.

Diumenge, a les 11 h, a la plaça Sant Josep (davant de l’església de Sant Llorenç), hi haurà la concentració i exposició dels vehicles de la Cursa de Llits. A les 11.30 h, a la plaça Sant Joan, espectacle d’animació “Pell de Gallina” de Sac Espectacles. A les 12 h, des de l’església de Sant Llorenç fins a la plaça Sant Joan se celebrarà la Cursa de Llits amb el següent recorregut: pl. de Sant Josep, c. dels Descalços i Lluís Besa, pl. de Sant Antoni Maria Claret, c. de la Palma, c. de l’Almodí Vell, pl. de la Catedral, c. de la Vila de Foix, av. de Blondel, pati de les Comèdies, c. Major, pl. de la Paeria i pl. de Sant Joan.

A les 13 hores, a la plaça Sant Joan, Ball de Vermut amb l’orquestra Banda Sonora.

El Carnaval 2022 de Lleida posarà el punt i final dimecres, 2 de març, a les 19 hores amb la Vetlla de les Despulles del Pau Pi, a la cruïlla del carrer Carme amb el carrer Magdalena. A les 19.30 h, es farà l’Enterro de la Sardina amb el seguici fúnebre del Pau Pi, acompanyat amb les músiques de la Ilerband, les plorones, els amics i sobretot les amigues, la família i la parentela pròpia i llunyana, i també totes aquelles persones que hi vulguin participar. El recorregut que es farà serà: pl. de la Sal, pl. Sant Joan i Paeria, c. Major, c. Almodí Vell, c. la Palma, c. les Monges, c. Joglar Segalà, pl. l’Ereta, fins al davant de la Llar de Jubillats.

Per acabar, a les 21 hores, a l’avinguda Alacant, als baixos de la Casa de Andalucía, es farà una sardinada popular.

Cal recordar que l’autor del cartell de l’edició d’enguany és Guillem López, estudiant de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, que ha reflectit una sàtira recordant que el rei Felip V va voler cremar la Seu Vella en la Guerra de Successió i fent un paral·lelisme amb el Rei Carnestoltes

Imatges


Fotografia amb alta resolució


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr