Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida recupera el Ball de Valencians, desaparegut fa 140 anys

Lleida recupera el Ball de Valencians, desaparegut fa 140 anys

Lleida recupera el Ball de Valencians, desaparegut fa 140 anys

©Javi Martín - Lleida recupera el Ball de Valencians, desaparegut fa 140 anys

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS

La presentació s’ha fet a la Seu Vella amb una coreografia creada per l’Esbart Arrels de Lleida

El regidor Ignasi Amor felicita els impulsors de la iniciativa per acceptar el repte i creure en les tradicions

La Seu Vella ha estat l’escenari escollit per a presentar la recuperació del Ball de Valencians a Lleida. Una tradició que va desaparèixer fa uns 140 anys, malgrat que la darrera constància documental escrita és del 1860, durant la visita d’Isabel II a la ciutat, i que fins llavors va formar part del seguici i festes més importants de la ciutat.

La recuperació és fruit del treball investigador de Xavier Ramon, jove estudiant apassionat de la cultura popular, i de Xavier Orobitg, director l’Esbart Arrels de Lleida, que s’ha fet càrrec d’adaptar la coreografia, mantenint els elements típics dels Balls de Valencians, com són els pilars, la torre, la flor amb els mocadors i les castanyoles, però també aportant una part coreografiada del grup, que dista molt d’allò què es pot veure en altres indrets. En el projecte també ha tingut la participació de Ramon Fontova, que ha estat a cura del tema musical i històric.

La presentació ha anat a càrrec de l’Esbart Arrels, que ha estat acompanyat per l’ocasió del Ball de Valencians de Tarragona i altres grups del Seguici que participen en la Festa Major de Lleida.

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, que ha assistit acompanyat del regidor Joan Ramon Castro, ha felicitat els impulsors de la iniciativa per acceptar aquest repte i per creure en les tradicions i en la seva recuperació.

Cal assenyalar que actualment a Catalunya només hi ha 6 indrets on hi ha ball de valencians i que Lleida és a partir d’ara el setè lloc.


Versió de la notícia per imprimir


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr