Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies El lliurament dels premis dels concursos de pessebres clou el Cicle de Nadal 2021

El lliurament dels premis dels concursos de pessebres clou el Cicle de Nadal 2021

El lliurament dels premis dels concursos de pessebres clou el Cicle de Nadal 2021

El lliurament dels premis dels concursos de pessebres clou el Cicle de Nadal 2021

FESTES

El regidor de Festes i Tradicions, Ignasi Amor, agraeix a l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes haver sabut mantenir la tradició nadalenca més estimada

L’agrupació Ilerdenca de pessebristes ha clos aquest migdia a la Seu Vella, amb el lliurament de premis dels concursos de pessebres, els actes del Cicle de Nadal 2021, que van tenir el punt de partida el passat 8 de desembre amb la col·locació de les figures del Naixement a la Casa de la Canonja.

L’acte, que ha comptat amb una nodrida representació de regidors de la Paeria, encapçalats pels responsables de Festes i Tradicions, Ignasi Amor, i de Cultura, Jaume Rutllant, els quals han estat acompanyats pels paers Marta Gispert, Cristina Morón, Maria Burrel, José María Córdoba i Marisa Xandri, ha aplegat també a altres autoritats com el bisbe de Lleida, Salvador Jiménez, i el subdelegat del Govern de l’Estat, José Crespín.

Abans de procedir-se al lliurament dels millors muntatges, escollits entre els 143 pessebres inscrits en les categories familiar, escoles, entitats, parròquies i aparadors, Ignasi Amor ha agraït a l’Agrupació Ilerdenca “haver sabut mantenir la nostra tradició nadalenca més estimada i per promoure el reconeixement dels mèrits dels mestres i mestresses pessebristes, com hem pogut veure a les exposicions de la Capella del Peu del Romeu”.

Abans de cloure el seu missatge, el regidor Amor ha assenyalat que “des del Govern de la Paeria entenem les tradicions i costums com un eix vertebrador de la societat. El món evoluciona i les tradicions també ho han de poder fer per arribar a les noves generacions, perquè aportin un altre punt de vista i altres maneres de fer, sense perdre l’essència”.

El president dels pessebristes, Jordi Curcó, ha volgut recordar que Nadal és temps de regals i que l’entitat que encapçala n’ha rebut dos durant aquest cicle. El primer, l’anunci que va fer la directora general de Cultura Popular, Adelaida Moya, durant el pregó del Cicle de Nadal, quan va comunicar que la Festa dels Fanalets de Sant Jaume seria declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional; i la segona, la declaració del Ministeri de Cultura sobre el pessebrisme com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial.

Abans de posar el punt final a l’acte, que han clos les veus de mig centenar de petits cantaires de les Corals Infantils de l’Orfeó Lleidatà (la Coral Vailets i la Coral Xiquets), el frare franciscà Joaquim Recasens, que ha estat un dels premiats, s’ha dirigit als presents per demanar un esforç col·lectiu per a promoure el pessebrisme, tenint en compte que el 24 de desembre del 2023 es complirà el 800 aniversari del primer pessebre, el realitzat per Sant Francesc d’Assis, i que va donar origen a la tradició que ara celebràvem.


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr