Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Música Jazz Tardor

Jazz Tardor

Web: http://www.quadrantcorner.com/jazztardor

Presentació

 

El Jazztardor torna i ho fa amb força, amb una programació de primera i recuperant el seu format històric de festival concentrat al mes de novembre. Un cop més, artistes consagrats alternaran actuacions amb projectes joves i emergents. La proposta no podia ser més variada, des del so purament del Sud dels Hunterntones, que aquest cop ens visiten amb una convidada de luxe com la vocalista Shayna Steel a la visió avantguardista i reivindicativa dels novaiorquesos Black Art Jazz Collective o la grandiositat d’un bateria de referència com en Dave Weckl. El nostre jazz més proper també tindrà el seu espai, amb el nou projecte del contrabaixista Ignasi González i una proposta singular a càrrec del vocalista Anthus. Bruce Barth, un dels grans jazzmen habituals del Jazztardor, també presentarà el seu nou repertori a trio. Hi haurà moltes més actuacions, nits de jazz a Lleida que tornaran a omplir de sons lliures i improvisats les nits del novembre. Han estat vint-i-set anys de Jazztardor i caminem cap aquesta 28a edició sense baixar el nostre objectiu de portar a Lleida la millor música del món.

 

Disseny: Josep Maria Cazares

 

THE CUBAN JAZZ SYNDICATE

Dissabte, 6 novembre de 2021

22.30 h .  Cafè del Teatre

Entrada: 19 € – anticipada: 16 €

👉Venda d’entrades online

Pepe Rivero – piano
Miryam Latrece – veu
Pere Navarro – trompeta
Ariel Brínguez – saxo
Yarel Hernández – baix
Michael Olivera – bateria i veu

The Cuban Jazz Syndicate és una sòlida formació liderada pel baterista Michael Olivera que compta amb la presència d’enormes músics cubans. Cada un d’ells té la seva història musical i la seva pròpia trajectòria, però… compte!! Quan dos músics cubans s’ajunten el món s’ensorra, i en aquest cas són sis.
The Cuban Jazz Syndicate ens proposa un viatge sonor que parteix de l’illa de Cuba i recorre diversos paratges sonors del món que ens faran vibrar d’emoció i gaudir d’una experiència única i irrepetible per a tota mena de públic.

 


HUNTERTONES FEAT. SHAYNA STEELE

Diumenge, 7 novembre de 2021

20.00 h. Cafè del Teatre

Entrada: 19 € – anticipada: 16 €

👉Venda d’entrades online

Shayna Steele – veu
Dan White – saxo
Chris Ott – trombó
Josh Hill – guitarra
Adam DeAscentis – baix
John Hubbell – bateria

Huntertones provoquen l’agermanament del seu públic allà on van, sempre al voltant de la seva música divertida, imaginativa i atrevida. Passport és el tercer àlbum d’aquesta enèrgica banda instrumental assentada en Brookyn (Nova York) des de fa alguns anys. Eren la banda instrumental més canyera de la Universitat de Columbus, Ohio. Des dels seus inicis tots els seus membres s’han llaurat una reeixida carrera col·laborant amb músics de la talla de Stevie Wonder, Andy Grammer, Ed Sheeran, Allen Stone, Gary Clark Jr., Ricky Martin, Jon Batiste, Snarky Puppy i molts més.

En 2019 Huntertones es troba en un moment perfecte per a col·laborar amb Shayne Steele, novaiorquesa i vocalista poderosa que en aquest moment ja resulta familiar per al públic europeu. Coneguda per enregistraments amb Snarky Puppy, Moby, Rihanna i un munt més d’estrelles, la veu de Shayne Steele fa una transició perfecta del Soul, el Blues, el Gospel, el més retro R & B i el Jazz, mostrant la seva enganxosa positivitat i energia.

 

 

 

THE BLACK ART JAZZ COLLECTIVE

Diumenge, 14 novembre de 2021

20.00 h . Cafè del Teatre

Entrada: 19 € – anticipada: 16 €

👉Venda d’entrades online

Wayne Escoffery – saxo
Jeremy Pelt – trompeta
James Burton III – trombó
Victor Gould – piano
Jasen Weaver – contrabaix
Mark Whitfield, Jr.- bateria

Nascut el 2012 a partir de la idea de Johnathan Blake a la bateria, Wayne Escoffery al saxo tenor i Jeremy Pelt a la trompeta per celebrar el Jazz i la seva història, amb especial atenció a l’hard bop i al so contemporani típic dels anys 50 i 60, el Black Art Jazz Collective es completa amb James Burton III al trombó, Víctor Gould al piano i Rashann Carter al contrabaix. Amb el temps, Mark Whitfield Jr. va reemplaçar a Blake a la bateria.
El seu últim disc, Ascension, va ser publicat el juny de 2020 i, més que explorar nous horitzons musicals, preserva la tradició jazzística nord-americana dels anys seixanta, des de Wayne Shorter fins Herbie Hancock, des de Miles Davis fins a John Coltraine. L’essència.

 

 

 

IGNASI GONZÁLEZ QUARTET

Divendres, 19 novembre  de 2021

22.00 h. Cafè del Teatre

Entrada: 13 € – anticipada: 11 €

👉Venda d’entrades online

Sanchís – saxo
Xavier Monge – piano
Ignasi González- contrabaix
Roger Gutiérrez – bateria

El lleidatà Ignasi González és avui un dels contrabaixistes més reconeguts de l’escena del jazz. Acompanyant habitual de grans mestres com Benny Golson, Scott Hamilton, Peter Berstein o, entre molts altres, Joe Magnarelli, González ha llaurat una trajectòria professional que li ha valgut el reconeixement de públics d’arreu. La seva presència com a instrumentista en nombroses produccions discogràfiques, alternada amb la seva destacable tasca com a docent, fan d’aquest contrabaixista ponentí un músic complet que sempre té alguna cosa interessant a dir des del terreny de la música. En aquesta ocasió podrem gaudir del seu primer projecte com a líder.

 

 

 

LOS FUMEROS : LUCIA & HORACIO FUMERO

Dissabte, 20 novembre de 2021

22.30 h. Cafè del Teatre

Entrada: 13 € – anticipada: 11 €

👉Venda d’entrades online

Lucía Fumero – piano i veu
Horacio Fumero – contrabaix

En el territori de l’art no es té en compte, per sort, l’edat, tampoc el sexe ni la raça, ni els lligams familiars. A l’escenari, els músics només som com un amplificador d’una cosa que passa a través nostre, i el nostre èxit més gran consisteix a interferir el mínim possible entre aquesta cosa i el públic.” (Horacio Fumero)

Pare i filla comparteixen la seva gran sensibilitat, talent i amor per la música. En aquest espectacle projecten aquesta complicitat en format duet. El veterà contrabaixista Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, tots dos establerts a Barcelona, troben el seu espai per desenvolupar diferents històries, emmarcades per elements de jazz i la música popular.

 

 

 

ANTHUS

Diumenge, 21 novembre de 2021

20.00 h. Cafè del Teatre

Entrada: 13 € – anticipada: 11 €

👉Venda d’entrades online

Anthus – veu i composició
Pol Padrós – trompeta
Max Villavecchia – piano
Giuseppe Campisi – contrabaix
Ramón Díaz – bateria

Cantant, arranjador i compositor és considerat “una de les millors veus masculines del jazz del país” segons la crítica especialitzada. Nascut a Sicília descobreix el cant als vuit anys i estudia música clàssica i folklòrica. Descobreix el Jazz a Dublín, on continua la carrera musical al “GuildhallSchool of Music &Drama” i posteriorment obté la llicenciatura en “Jazz Performance”.
La seva carrera musical continua progressant, i troba un nou trampolí a Catalunya on enregistra el seu segon disc, “Radici” (Arrels) una compilació de músiques populars de la mediterrània en fusió amb el jazz.
El 2021 Anthus ens proposa un nou viatge amb un disc fresc i sorprenent “AcrobaticHeart” format per vuit temes que ens revelen l’artista en cos i ànima, un disc fidel reflex d’Anthus i de la seva vocació innovadora. Una recerca constant per portar el jazz a la seva màxima expressió.
Amb “AcrobaticHeart” estem davant d’un cantant i compositor únic, considerat un dels màxims exponents del jazz d’autor, una de les veus més apreciades del nostre país arrelada al Mediterrani.

 

 

DAVE WECKL & TOM KENNEDY PROJECT

Divendres, 26 novembre de 2021

21.00 h. Auditori Municipal Enric Granados

Entrada: 21 € – anticipada: 19 €

👉Venda d’entrades online

Dave Weckl – bateria

Tom Kennedy – baix elèctric
Bob Franceschini – saxos
Stu Mindemann – teclats

Sens dubte, un dels punts àlgids del JazzTardorDave Weckl és considerat un dels 25 millors bateries de tots els temps. El seu dinàmic i variat estil instrumental, que ha inspirat a músics de tot el món, està construït sobre un vast coneixement i una gran passió.
Seria difícil trobar un gran nom dins de la indústria musical que no hagi comptat amb Dave Weckl: Michael BreckerMichel Camilo, Simon and Garfunkel, George BensonPeabo Bryson, Diana Ross, Robert Plant, Madonna, Paquito D’RiveraChuck Loeb , Arturo SandovalEliane ElíasLee Ritenour, Bill EvansFrank Gambale, Eric Marienthal, Mike Stern
Potser va ser la Elektric Band de Chick Corea la que li va donar l’impuls definitiu. Aquella relació va acabar en Grammy.

Tom Kennedy és un músic consagrat, tant d’estudi com de directe, un dels baixistes i contrabaixistes més respectats del món. Ja en la seva adolescència va tenir l’oportunitat de tocar amb icones del jazz: Freddie Hubbard, James Moody, Nat AdderlySonny Stitt, George Russell, Barney KesselHerb Ellis. Des de llavors Tom ha girat i gravat amb Mike SternLee RitenourDave Grusin, Michael i Randy Brecker, A l’DiMeolaSimon PhillipsSteve GaddFrank GambaleSteve Lukather, David SanbornJeff LorberRicky LawsonJoe Sample, Harvey Mason, i fins i tot a la banda de fusió Planet X, per anomenar només alguns. Al llarg de la seva carrera com a artista internacional ha editat 5 discos en solitari fins a la data, a més de participar en més de 200 enregistraments. La seva reputació com a mestre del seu ofici és immillorable entre els aficionats de tot el món.

Weckl, un dels bateries de referència de la música del nostre temps, aportarà tota la força del seu batec al JazzTardor d’enguany.

 

 

FRAYSSINET & GONZALEZ SWING JAZZ TRIO

Dissabte, 27 novembre de 2021

22.00 h . Auditori de Cervera

👉Entrada lliure

Jul Frayssinet – guitarra elèctrica
Jerome Frayssinet – guitarra acústica
Ignasi González – contrabaix

La tradició del jazz manouche i les mítiques sonoritats de Django Reindhardt. Amb l’aparició de “Swing entre germans”, primera entrega discogràfica d’aquesta formació, el trio es consolida com una de les propostes més interessants d’aquest estil. Els seus directes són trepidants, tant per la reconeguda solvència del contrabaixista Ignasi González com per la gran tècnica i virtuosisme de la part francesa del projecte, els germans Frayssinet a les sis cordes.
El trio ha actuat en cicles i festivals al llarg de la geografia espanyola, fascinant públics i crítics amb una forma de fer i entendre el jazz que arriba a tots sense perdre la seva condició de música d’alçada.

 

 

BRUCE BARTH TRIO

Dimecres, 1 desembre

20.00 h. Auditori Municipal Enric Granados

Entrada: 19 € – anticipada: 16 €

👉Venda d’entrades online

Bruce Barth-piano

Mark Hodgson-contrabaix
Stephen Keogh-bateria

Nascut a Califòrnia, però educat en l’escena novaiorquesa, Bruce Barth és un pianista a què molts consideren com un dels referents de les últimes dècades. Després de rebre una sòlida formació i sent encara molt jove, va iniciar una carrera professional tocant al costat de músics del calibre de Stanley TurrentineTerence Blanchard o, entre tants altres, Stan Getz. Ha exercit com a pianista i director musical del grup del llegendari vocalista Tony Bennett i ha participat en bandes sonores de pel·lícules dirigides per Spike Lee, destacant entre aquestes la controvertida “Malcolm X”. En el seu moment la crítica especialitzada internacional, i de forma més incisiva el diari The New York Times, el va considerar un dels pianistes més interessants de la seva generació. Barth ha protagonitzat una extensa discografia en diferents segells, ha actuat en festivals de tot el món i compta amb un profund respecte i admiració per part de la crítica i el públic de tots els continents.

 

 

 

 

VENDA D'ENTRADES

OFICINA DE TURISME DE LLEIDA:
De dilluns a divendres, de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h.
Pagament només amb targetes bancàries.

 

CAFÈ DEL TEATRE
Obrirà el mateix dia del concert  , una hora abans de l'inici de l'actuació

 

AUDITORI
Els dies de concert, dues hores abans o bé en el següent horari:
Dimarts i dijous, de 10.00 a 12.00 h
De dimarts a divendres, de 17.00 a 20.00 h (Dilluns tancat)

 

ON LINE
Cada concert té assignat el seu enllaç propi o podeu accedir hi a través del següent enllaç

 

 

 

 
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr