Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Festes i cultura popular Tardor FESTES DE LA TARDOR 2021

FESTES DE LA TARDOR 2021

DEL 24 AL 29 DE SETEMBRE DE 2021

PROGRAMA

Si us voleu descarregar el programa. Cliqueu, aquí

 

RESERVA D'ENTRADES

Via online,

per a cada acte al web 👉www.festeslleida.cat

 

Via telefònica: al telèfon 973 23 96 98

 • Matins: dimarts, dimecres i dijous no festius d’11 h a 13 h
 • Tardes: de dilluns a divendres no festius, de 17 h a 20 h

Fins a exhaurir localitats

DIMECRES 29 DE SETEMBRE

 

📢RESERVA D'ENTRADES. Informació d'accés a les Festes de la Tardor i condicions Covid

📢Més per veure i visitar

📢Nits q i punt lila

📢BUS

 

Salutació

Som a punt de celebrar les Festes de la Tardor. I això, ara més que mai, és motiu d’alegria i esperança, per als lleidatans i lleidatanes de totes les edats. Les viurem amb tota la plenitud possible, però conscients que la millor manera de protegir els altres és començar per un mateix i, per tant, haurem de seguir aplicant un seguit de mesures i de precaucionsadaptades al context i a la situació sanitària, que encara no és tant bona com desitjaríem tots plegats,però que, a poc a poc, es va beneficiant de l’efecte protector de la vacunació.
Hem acumulat el bagatge i l’experiència de la celebració de Fase Cultura, la Factoria dels Reixos, la Festa Major, i gràcies a això hem pogut preparar unes Festes de la Tardor pensant en tots i totes vosaltres, amb propostes variades per satisfer tota la diversitat de gustos de la ciutadania i, a més, fentho de manera segura i amb totes les garanties. Les podreu viure en plenitud i sense por.
Les Festes de la Tardor són uns dies de celebració per a la ciutadania però també constitueixen un motor econòmic i emocional, sobretot per a totes les persones que professionalment es dediquen al sector cultural, durament castigat per la pandèmia, i que continuen necessitant aquest respir, aquest impuls. En definitiva, seguir treballant com havien fet fins sempre, amb aquell bri d’entusiasme perquè el seu cor segueixi bategant amb força, ara més que mai. La por no ens ha de fer renunciar al que ens ha costat molts d’anys construir —entre d’altres coses, l’estat del benestar i el sistema de salut pública—, però també a les il·lusions i a la convivència. Ser i fer una ciutat no significa només viure uns al costat dels altres, no és només comprar i vendre, sinó afrontar reptes col·lectius amb la suma de capacitats, competències i recursos diversos. Aquesta és la prova que hem afrontat i que hem començat a superar plegats.
El calendari d’actes, com veureu, és divers i combina la cultura de caràcter més tradicional i popular, amb unes actuacions adaptades a la situació actual, que es caracteritza per un programa de concerts ampli i de primer nivell, pensat en bona part per al nostre jovent, que ha patit els estralls de la situació en un moment clau de les seves vides, d’efervescència i de formació al mateix temps, que acabarà de perfilar què i com volen ser quan es facin grans. Per tot això, ens hem esforçat perquè l’oferta musical els resulti més que engrescadora, apassionant.
Creiem fermament en la combinació de la tradició amb la innovació, en les festes. Cultura popular, talent emergent, femení, arts en viu... Mantenim el nou format de pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de Ferran Aixalà —pallasso, guionista, animador de públic a televisió, cantant i músic, en una paraula, activista cultural en majúscules— i dos punts neuràlgics: els escenaris de la plaça de la Sardana en el Turó de la Seu Vella i la plaça de Sant Joan.
Aquests enclavaments seran bàsics, però no tot s’acabarà aquí, sinó que també trobareu moltíssima activitat pels carrers i pels diferents barris de Lleida.
No podem estar donant tombs a les preocupacions,obsessionats pel passat o pel futur. No ens podem desconnectar del present, ni podem viure de manera inconscient ni automàtica. Ens hem de comprometre amb el futur de Lleida, que és el nostre futur i el de les nostres famílies.
Impregneu-vos de música i d’espectacles, de llum i de color, de cultura i de vida.
Bones Festes de la Tardor, lleidatans i lleidatanes!
Miquel Pueyo i París
Paer en Cap

 

El cartell

“No hi ha festa sense persones que la vulguin celebrar” Amb els colors de la tardor a Lleida, les figures que ballen i la Seu Vella que corona l’escena us expliquem que ja és aquí la festa, i ho fem amb un disseny molt colorista i singular en què es fusionen tots els elements. La quadrícula del fons és Lleida, la nostra ciutat, els seus espais, el nostre entorn, el lloc on vivim. El color de la ciutat, el nostre bordeus, es fon amb la paleta de tons amb què cada any la tardor pinta i acoloreix el moment de la festa.

Les figures som nosaltres, els habitants de Lleida, la gent que ballem perquè volem celebrar la festa i que, il·lusionats, ja sentim a prop el desitjat retorn a la normalitat. Ens volem retrobar, abraçar, petonejar i ballar sense por.

A Lleida celebrem l’arribada de la tardor perquè són dies de festa i de fira,la de Sant Miquel, la de la nostra pagesia, la dels fruits de la nostra terra, i és un moment especial per a la nostra ciutat i la seva horta, i per això ho celebrem per tradició i des de sempre.

En el disseny, els colors són integradors perquè d’ells surten i s’entrellacen les figures que ballen, i en algun requadre no es pot veure on comença ni on s’acaba la taca de color per convertir-se en forma.Les figures, la gent i els personatges són els protagonistes del missatge, perquè amb ells s’identifiquen la festa,l’alegria i la celebració. La festa de totes i tots els qui vivim a Lleida, el lloc on ens fusionem per donar forma al conjunt. Amb aquest disseny desitgem que els carrers es vesteixin de color i engalanin els escenaris on puguem gaudir de la festa, perquè allà on siguem, hem de viure-la amb alegria

 

 

L’estudi de disseny

El disseny del cartell de les Festes de la Tardor de Lleida d’enguany ha estat encomanat a l’estudi Cr3ativa. Dissenyat per Montse Pociello Ribes, una dissenyadora gràfica nascuda a Lleida que, després de viure i treballar durant 10 anys a Barcelona, va decidir tornar a la seva ciutat natal i emprendre el seu propi estudi.

Cr3ativa es defineix com un estudi creatiu i una petita agència de comunicació especialitzada en disseny gràfic, imatge corporativa i creativitat publicitària.

La majoria dels clients de Cr3ativa són empreses de les terres de Lleida de sectors molt diversos: productors alimentaris i vitivinicultors, instituts de secundària, una escola de música, un centre de dansa o una acadèmia d’anglès, fabricants de mobiliari, empreses multiservei, centres mèdics i clubs esportius, entre d’altres.

A Cr3ativa tenen un lema, Reinventar la realitat,dissenyar per objectius, perquè el disseny consisteixa transformar el que és comú i quotidià enextraordinari i capaç de generar un impacte efectiu als ulls del públic i, en conseqüència, generar un retorn satisfactori.

L’encàrrec de dissenyar el cartell de les Festes de Tardor 2021 de Lleida s’ha pres com un projecte il·lusionant, de la mateixa manera que fa uns anys ho van ser la creació del logotip de l’hospital Arnau de Vilanova i del cartell del Carnaval 2009 de Lleida, ambdós guanyadors de concurs públic.

Bona festa!

L’equip de Cr3ativa

 

 

INFORMACIÓ D’ACCÉS A LES FESTES DE LA TARDOR 2021

Atesa la normativa vigent, cal fer reserva prèvia d’entrades

Els actes són amb aforament limitat i amb control d’accés

 

RESERVA D'ENTRADES

Via online, per a cada acte al web www.festeslleida.cat

(les reserves s’obriran a partir del 15 de setembre)

Via telefònica: al telèfon 973 23 96 98

 • Matins: dimarts, dimecres i dijous no festius d’11 h a 13 h
 • Tardes: de dilluns a divendres no festius, de 17 h a 20 h

Fins a exhaurir localitats

 

Les reserves s’obriran a partir del 15 de setembre, de manera esglaonada i s’anunciarà oportunament la data a partir de la qual es pot reservar cada espectacle o concert.

Màxim 5 entrades per esdeveniment i per usuari registrat amb totes les dades. L’organització es reserva el dret d’anul·lar aquelles reserves duplicades o que no compleixin amb la normativa establerta. Si us plau, reserveu només les localitats que hagueu d’utilitzar.

Porteu les reserves en PDF o en format mòbil o en els vostres dispositius electrònics. Estalviareu paper i evitareu possibles mitjans de contagi.

Segons la normativa vigent, totes les reserves hauran d’anar associades a un nom i un número de telèfon i DNI per poder tenir un registre d’assistències.

Per evitar aglomeracions, es permetrà l'accés al recinte, de manera esglaonada i d’acord amb les instruccions del personal autoritzat.

En acabar l’esdeveniment caldrà desallotjar l’espai, al més aviat possible i d’acord amb les instruccions del personal autoritzat.

Es prega puntualitat. Un cop iniciat l’espectacle no es garanteix la validesa de la reserva.

Les entrades mantenen el caràcter popular, combinant entrades gratuïtes amb d’altres a preus simbòlics de 3 € que permetran regular-ne els fluxos. Les entrades amb despesa simbòlica no es poden reservar per via telefònica. No es retornaran els diners en el cas de les entrades amb preu simbòlic.

Cal fer un bon ús de l’entrada, si finalment no s’utilitzen les entrades reservades les podeu retornar a través de la plataforma de compra.

 

NORMES D’ACCÉS I CONDICIONS COVID

•Per accedir a l’espectacle serà obligatori l’ús de mascareta.

•Es recomana neteja de mans amb hidrogel abans d’accedir al recinte.

•Si noteu algun dels símptomes de la COViD 19, per seguretat quedeu-vos a casa.

•Un cop assignat un seient, mireu de no moureus-en per respectar la distància física entre persones. Si porteu canalla, expliqueu-los-hi també que no es pot circular lliurement per l’espai.

•No es permès moure o ajuntar cadires, cal seguir en tot moment les instruccions de l’organització.

•Com en qualsevol altre acte públic: silencieu els telèfons i dispositius que emetin so, no parleu en veu alta.

•No es permès fumar en el recinte ni l’accés de menjar ni begudes alcohòliques o ensucrades.

•No és permès l’accés d’animals de companyia, únicament es permet l’accés de gossos pigall o gossos guia.

•Respecteu les instruccions del personal en tot moment. Queda reservat el dret d’admissió en cas de no complir les indicacions del personal.

 

Firetes

Del 24 de setembre al 10 d'octubre

Antiga Hípica

Les firetes s’instal·laran a Lleida el primer dia de Festes de la Tardor. Grans i petits podran accedir a les atraccions, tenint en compte però, les mesures covid de prevenció de la pandèmia.

Més informació a: asiflleida@gmail.com – Associació de Firaires de Lleida

 

 

 

 

DIMECRES 29 DE SETEMBRE

8 h

Pels carrers de la ciutat

Matinades

Diferents colles de grallers desperten la ciutat amb el so de le gralles i els timbals.

 

 

 

 

 

De 9 h a 14 h

Seu d’Els Armats de Lleida. Carrer Canonge Brugulat, 19, baixos

Concurs de Pintura Ràpida Memorial Roig Nadal

XIV Concurs de Pintura Ràpida Memorial Roig Nadal i VIII Concurs de Pintura Ràpida Infantil amb el tema de racons de Lleida, on més d’una desena de pintors es distribuiran individualment per diferents carrers de la ciutat.

Ho organitza: Els Armats de Lleida, Associació Cultural, Benèfica i Social

Hi col·laboren: Famílies Roig-Menéndez, Comes-Pares i Castells-Curià

Més informació

 

 

De 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h

Arborètum. Jardí Botànic de Lleida

Jornada de portes obertes a l’Arborètum

Entrada gratuïta

Més informació

arboretum@pcital.cat o 973070083

 

 

De 10 h a 15 h

Seu Vella i Castell del Rei

Visita guiada a la Seu Vella i al Castell del Rei

Durant la festivitat de Sant Miquel, jornada de portes obertes, amb visites guiades de Seu Vella i Castell del Rei a les 11 h en català i a les 13 h en castellà.

Ho organitza: Consorci del Turó de la Seu Vella

L’entrada als monuments serà gratuïta, 5 € la visita guiada.

Reserva de visites guiades: Tel. 973 23 06 53 / turoseuvella@turoseuvella.cat

Més informació

 

 

De 10 h a 14 h

Castell Templer de Gardeny

Portes obertes al Castell Templer de Gardeny

Ho organitza: Turisme de Lleida

Entrada gratuïta

Més informació

 

 

 

 

 

De 10 h a 14 h

Carrer del Sant Crist, 1

Portes Obertes al Museu de Lleida

Més informació

 

 

11.30 h

Plaça de Sant Joan

Passada de Lluïment del Seguici de les Festes de la Tardor

El matí de Sant Miquel, ens ofereix, la Passada de lluïment del Seguici de les Festes de la Tardor. L’escenari de la plaça Sant Joan acull els diferents colles i comparses que executaran els seus balls.

Hi podrem veure el Ball de Diables, l’Àliga i el Lleó, el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, acompanyats musicalment per:Timbalers del Ball de Diables, Gralles i Puput, els músics del Ball de Bastons, els Ganxets, la CoblaTres Quartans Bufalodre, els Vinardells, els Ministrers, els Carreter

👉Entrades exhaurides

 

 

 

 

 

 

12 h

Plaça de Sant Pere. Secà de Sant Pere

Kujira

Centre de Titelles de Lleida

Un espectacle itinerant on una imponent balena blava, Kujira, s’obre camí per Lleida fent sentir el seu cant. Un cant a la vida i al respecte al medi ambient, que interpel·la a l’espectador sobre la responsabilitat col·lectiva envers l’emergència climàtica.

La seva majestuositat física i voluminosa enfront a la fragilitat de la seva estructura i materials, ens exemplifica com la immensitat de la natura se sustenta en un delicat equilibri de l’ecosistema.

 

 

18 h

Plaça de Barcelona. La Mariola

Kujira

Centre de Titelles de Lleida

Un espectacle itinerant on una imponent balena blava, Kujira, s’obre camí per Lleida fent sentir el seu cant.

 

 

18 h

Pavelló Espai Fruita, Barris Nord

Partit de bàsquet

Partit classificatori per a la Final de la Lliga Catalana LEB Or de la temporada 2021-2022ICG Força Lleida vs CB Prat

Ho organitza: Força Lleida Club Esportiu

Hi col·laboren: Ajuntament de Lleida/ Diputació de Lleida/ FCBQ

Abonats entrada gratuïta

Entrada general: 5 €

Més informació

 

 

19 h

Seu Vella. Plaça de la Sardana

Dàmaris Gelabert

Dàmaris Gelabert és una pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils nascuda a Barcelona. Actualment difon els seus treballs a través del seu canal de Youtube on s’ha convertit en el primer canal de música íntegrament en català difonent la seva obra per a tots els infants

Ho organitza: Lleida Music Festival San Miguel

Preu entrada: 10 € (a partir dels 11 anys) i 6 € (dels 10 als 4 anys)

Venda d’entrades

 

 

19 h

Plaça de Sant Joan

Cantada d’havaneres amb els grups Boira i Les Anxovetes


 

 

 

 

 

 

El grup d’havaneres Boira neix a Lleida l’any 1998.

L’acte fundacional va ser a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb la presència física del factòtum del món de l’havanera, José Luis Ortega Monasterio. El formem tres components, Ramon Bordes, Jordi Carulla i Toni Castell, que musicalment aporten tres veus acompanyades d’acordió i guitarra.

Havaneres en femení amb Les Anxovetes, un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Cantat íntegrament en femení, ofereixen el repertori d’havaneres clàssic i tradicional, el mariden amb una bona guitarra i un bon contrabaix, hi afegeixen un ingredient bàsic: el seu tècnic de so, canten amb frescor i sinceritat, assaborint cada tema, i tot amb el seu punt de salabror

👉Entrades exhaurides

 

 

22 h

Des de la Llengua de Serp de la Seu Vella

Castell de Focs amb la pirotècnia Igual

Des de 1880, la Pirotècnia Igual fabrica i crea un ampli ventall d’esdeveniments pirotècnics, amb una gran varietat d’articles i sempre amb l’objectiu de la qualitat i un disseny innovador. En els seus llargs anys d’experiència han estat reconeguts amb nombrosos premis i distincions, que fan que el seu objectiu diari sigui dedicar tots els esforços a la recerca tècnica i artística per seguir a l’avantguarda.

 

 

 

MÉS PER VEURE I VISITAR

FECOLL - Federació de Colles de l’Aplec del Caragol

C. Carrer Obradors, 2. Tel. 973 28 14 73

De dilluns a divendres, de 8 a 16 h

Organitzat per la FECOLL amb la col·laboració de l’Escola Ermengol i Viatges Azul Marino.

Més informació

Exposició dels guanyadors del concurs internacional d’humor gràfic caragoler (2008-2020)

Es podrà visitar els dies laborables.

 

 

Acadèmia Mariana

C. Academia, 17

Tel. 973 266 161

www.bisbatlleida.org

2 d’octubre de 2021, 19 h

Oratori de l'Acadèmia Mariana

Eucaristia presidida i predicada per Mons. Salvador Giménez, Bisbe de Lleida, Missa en honor de la Mare de Déu de l’Acadèmia, patrona de la ciutat de Lleida.

 

3 d’octubre de 2021, 12 h

Catedral de Lleida

Eucaristia presidida i predicada per Mons. Salvador Giménez, Bisbe de Lleida, Missa en honor de la Mare de Déu de l’Acadèmia, patrona de la ciutat de Lleida.

 

3 d’octubre de 2021, 18 h

Paranimf de l’Acadèmia Mariana

154è Certamen literari en honor a Santa Maria, mare de l’esperança. El certamen d’enguany no tindrà el format de Jocs Florals, sinó que es realitzarà a partir de poemes guardonats en els darrers deu anys, oferint a la Mare de Déu una corona poètica.

 

 

Casa dels Gegants

Avinguda de Blondel, 64. Tel. 973 700 393

festes@paeria.cat

www.festeslleida.cat

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.Dissabtes, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 13.30 h. Dilluns tancat

Parteix de la voluntat de crear un espai marc on reunir la col·lecció de la comparseria festiva municipal i d’obrir-lo, també, als altres grups, comparses, elements i motius festius que configuren la cultura tradicional i popular de la ciutat de Lleida, amb una especial incidència en la Festa Major, de tal manera que hi siguin representats igualment.
A la Casa dels Gegants hi podreu veure:

 

 

Centre d’Art la Panera

Plaça de la Panera, 2

Tel. 973 262 185

comunicaciolapanera@paeria.cat

www.lapanera.cat

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h.

Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat

 

Lúa Coderch «La taca. Una breu història de la desorientació». Planta 0.

A cura de Cèlia del Diego.

L’exposició proposa una direcció el sentit de la qual es resoldrà en el futur, així com una sèrie d’elements físics que expandeixen el relat a altres suports materials dins l’espai.

 

Adrià Julià «Una flor blanquíssima». Planta 1.

A cura de Valentín Roma.

America’s Sweethearts (2021) és un treball produït específicament per al centre que explora el fenomen del tancament de sales  cinematogràfiques durant els darrers temps. Adrià Julià ha extret diverses parts de la moqueta que tapaven el terra d’un cinema en desús i amb aquestes ha cobert el paviment de l’espai expositiu.

 

Itziar Okaritz «Respiració Oceànica».

MiniPanera.Projecte Encaixa’t 2021. A càrrec d’Helena Ayuso.

Una de les produccions del projecte Encaixa’t 2021, un programa educatiu de producció artística i de residència, en el qual formació i artistes es combinen per crear una proposta dirigida especialment al primer cicle d’educació infantil (de 0 a 3 anys) i per a tots els públics.

 

«Seqüència editorial 3. Edicions de la Sala d›Art Jove i La Panera, 2019 i 2020»

Joana Capella, Belo C. Atance, Martí Madaula, Anna Rató. Centre de Documentació. A cura d’Anna Roigé.Edicions d’artista en format vinil, un diari imprès en rotativa, una edició o un fotollibre, les quatre publicacions que han produït la Sala d’Art Jove i La Panera en els dos darrers anys i que exploren les possibilitats de l’edició contemporània.

 

24.09.2021

18. 30 h. Centre d'Art La Panera

«Performance Adrià Julià, en el context de l’exposició Una flor blanquíssima»

 

29.09.2021

11h. Centre d'Art La Panera

«Kapla. Taller en família. Amb la col·laboració de Llavors de Vincle»

 

 

Centre d’Interpretació de la Mitjana

Glorieta de Font i Quer (barri de Pardinyes)

El centre es troba ubicat a l’Àrea de Lleure del parc a l’accés pel barri de Pardinyes.

Telèfons de contacte: 973 232 559 o 973 700 455

De dilluns a divendres (laborables), de 9 a 14 h.

Exposició permanent

«Mirades del Riu, fotografies fetes a l’aigua i des de l’aigua», d’Ignasi Arqué

La mostra, la formen un conjunt de fotografies que pretenen descobrir-nos òptiques poc habituals, fetes des de dins del riu.

 

 

Museu d’Art Jaume Morera

C. Major, núm. 31, Edifici Casino, 1a planta

Tel. 973 700 419

mmorera@paeria.cat

www.paeria.cat/mmorera

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i 18 a 20 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h. Dilluns tancat.

«Plàstica i poesia Cristòfol-Viladot i Nou plast poemes»

Fins al 3 d’octubre 2021.

Mostra del que es considera la primera edició de poesia experimental de l’Estat Espanyol, publicada l’any 1965, on es connecta l’obra escultòrica de Leandre Cristòfol amb la del poeta Guillem Viladot.

 

Exposició permanent. «Inventari general»

Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera.

A cura de Jesús Navarro.

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu

 

 

Museu de l’Aigua

Avinguda de Miquel Batllori, núm. 52

Avinguda de Miquel Batllori, núm. 52

Tel. 973 211 992

museuaigua@paeria.cat

 

Campament de la Canadiense

De dimarts a divendres, d’11 a 14 h i dissabtes, de 17 a 20 h.

Antic recinte dels treballadors de la companyia hidroelèctrica la Canadiense, que acull les exposicions: «La força de l’aigua» i «Aigües del món».

 

Dipòsit del Pla de l’Aigua

Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.

Antic dipòsit d’aigua potable de la ciutat, construït a finals del segle XVIII. Avui és un espai visitable i fascinant

 

 

 

 

Museu de l’automoció - Roda roda

C. Santa Cecília, núm. 22 (davant dels Camps Elisis)

Tel. 973 212 635

museuautomocio@paeria.cat

De dimarts a dissabte, d’ 11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

El Roda Roda, Museu de l’Automoció de Lleida presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que ens conviden a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil a través de la història. Ens transporten a temps passats i ens permeten reflexionar sobre l’evolució de la tècnica i sobre els canvis socials que l’han envoltada. La seva seu està instal·lada en un antic taller mecànic.

Dissabte, 25 de setembre

12.00 h

Museu Roda Roda

Visita guiada a l’exposció “75 anys de Vespa”

Visita per l’exposició commemorativa de la popular marca italiana, de la mà dels membres del Vespa Club Lleida.

Ho organitza: Museu Roda Roda

Hi col·labora: Vespa Club Lleida

Entrada gratuïta amb reserva prèvia al correu: museuautomocio@paeria.cat

 

Museu de Lleida

Carrer Sant Crist, 1

973 283 075

museu@museudelleida.cat

www.museudelleida.cat

Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Divendres, diumenges i festius de 10 a 14 h. Tancat tots els dilluns (excepte festius).

«Art primer. Artistes de la prehistòria»

Fins al 9 de gener de 2022

Un viatge al passat a la recerca dels orígens de l’art, destacant l’art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides fa més de 7.000 anys.

Organitza: Museu de Lleida i Museu d’Arqueologia de Catalunya.

 

 

Turó de la Seu Vella

Tel. 973 230 653

www.turoseuvella.cat

Seu Vella

De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h. Diumenges i festius de 10 a 15 h.

 

Castell del Rei

De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h. Diumenges i festius de 10 a 15 h

En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present.

 

 

Turisme de Lleida

Carrer Major, 31

Tel. 973 700 319

infoturisme@paeria.cat

www.turismedelleida.cat

De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, de 10 a 13.30 h.

Al centre d’informació i reserves trobaràs informació actualitzada de totes les activitats que es poden fer a Lleida aquest estiu.

 

Castell dels Templers de Gardeny

Visites guiades tots els dissabtes i diumenges a les 12.00 h. Més informació: www.turismedelleida.cat

Reserva prèvia a Turisme de Lleida:

infoturisme@paeria.cat o tel. 973 700 319

Places limitades.

Us convidem a descobrir la comunitat de frares guerrers que van viure a la Comanda Templera de Gardeny, un dels principals centres de decisió de la Corona d’Aragó. Visita guiada al voltant de la història i el mite de la Casa de Gardeny

Preu: 5 € - amb projecció d’audiovisual de la història dels Templers.

 

Nits del Temple

Consulta d’horaris a www.turismedelleida.cat

 

Visites guiades: City Tour

Tots els diumenges a les 11.30 h

Cal inscripció prèvia al tel.973 700 319 o a través del web www.turismedelleida.cat Places limitades

Sortida des de Turisme de Lleida (c. Major, 31). Durada aproximada 1h 30m

Ruta panoràmica a peu descobrint l’eix comercial i el centre històric fins al Turó de la Seu Vella.

Preu: 5 € - Gratuït per als menors de 13 anys (màxim dos infants per adult).

 

 

Galeria Espai Cavallers 31-33

C. Cavallers, núm. 31-33
ec3133@gmail.com

 

www.espaicavallers.com

De dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h. Dissabte, de 10.30 a 13.30 h.

Exposició "Dones no desdibuixades" dels artistesTeresa Valentí, Maite Villafranca i Jordi Zaldívar

L'exposició es podrà veure fins el dia 4 d'octubre.

A través de 3 mirades i de 3 mitajns d'expressió, la de cada artista, es vol retre homenatge a les dones.Arran dels fets que estan succeïnt a l'Afganistan, a l'hora de decidir les obres que es presenten, s'han fet canvis en les obres escollides per posar en valor el paper de les dones a la societat i a altres cultures. Gestualitat, submissió, lluita, força, empoderament són alguns dels adjectius que defineixen les obres.

 

 

 

NITS Q I PUNT LILA

Informació i atenció davant d'agressions sexistes i LGTBIfòbiques

Festes de la Tardor

zona de concerts a la Seu Vella

dissabte 25 i dimarts 28 de setembre a partir de les 19 h

Tolerància zero a qualsevol tipus d'agressió sexista o de gènere

 

Accions Equip Nits Q: dissabte 25 i dilluns 28 de setembre al costat el Punt Lila

 

Recomanacions per gaudir de les Festes de la Tardor

 • Fes de la festa un acte de civisme i de responsabilitat
 • Si has de conduir, no beguis o fes ús del transport públic
 • Si beus alcohol, menja abans, intercala'l amb aigua i observa els teus límits
 • Respecta la diversitat sexual i de gènere #StopLGTBIfòbia
 • Viu la festa sense actituds ni agressions sexistes
 • Respecta totes les mesures de la Covid 19
 • Gaudeix de la ciutat, l'ambient, els concerts, l'oci, els actes programats i la gent

 

 

 

INFORMACIÓ LES FESTES DE LA TARDOR:

Web de Festes

www.festeslleida.cat

 

Xarxes socials de les Festes:

Web de la Regidoria de Ciutat i Cultura:

www.paeria.cat/cultura

 

MOBILITAT

Amb motiu de la Festa Major, es poden veure afectades les freqüències de pas dels autobusos.

L’accés a la Seu Vella estarà restringit als vehicles amb motiu de les Festes de la Tardor

 

Accessibilitat i atenció vers la discapacitat

Les Festes de la Tardor són per a tothom. Els espais festius són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

 

L’organització

L’organització de la Festa Major agraeix totes les aportacions, patrocinis i col·laboracions d’empreses, patrocinis i col·laboracions d’empreses, particulars, establi - ments comercials, clubs i entitats de la ciutat que fan possible la realització de la festa.

A més, dona les gràcies a totes i tots aquells que han participat desinteressadament en l’organització i que han ajudat de forma decisiva a dur a terme les diferents activitats programades

 

NOTES:

El programa de les festes pot patir alguna modificació a darrera hora.

Els canvis es comunicaran a la ciutadania a través dels canals municipals: webs, xarxes socials i als mitjans de comunicació.

 

TARGETA DE BUS GRATUÏTA PER A JOVES DURANT LES FESTES DE LA TARDOR

L’Ajuntament de Lleida posa a disposició del jovent de la ciutat, d’entre 14 i 30 anys, una targeta gratuïta d’autobús per poder fer-ne ús durant les Festes de la Tardor, entre els dies 24 i 29 de setembre.

Targeta gratuïta d’autobús per a joves de 14 a 30 anys per poder-ne fer ús del dia 24 al 29 de setembre per a tots els trajectes de les línies urbanes i de manera il·limitada. Amb aquesta acció es pretén fomentar l’ús del transport públic per anar de festa i, sobretot, oferir el transport públic en horari nocturn per tal que els i les joves puguin retornar a casa de manera segura.

Especialment els dies de concerts estarà en funcionament la línia del Bus turístic que tindrà parades al Clot, Pl. Europa, al llarg de tot Passeig de Ronda, Pl. Espanya, Cappont i Bordeta, segons el plànol adjunt. La més propera a la zona de concerts serà davant del Mercat del Pla. Tindrà parada davant la porta del Mercat del Pla. Dissabte 25 i dimarts 28 farà la seva darrera sortida a la una de la matinada en aquesta mateixa parada.

S’habilitaran parades especials a: Ricard Viñes /Sanitat, Ronda/ Segrià (Carrefour) i CAP Cappont (Dra. Castells).

 

Horaris:

Divendres 24: sortides del Mercat del Pla, a les 21h, 22h, 23h, i 00h darrera sortida

Dissabte 25: sortides del Mercat del Pla, cada hora a partir de les 19h i 01h darrera sortida

Diumenge 26: sortides del Mercat del Pla, cada hora a partir de les 19h i 00h darrera sortida

Dilluns 27: sortides del Mercat del Pla, cada hora a partir de les 19h i 00h darrera sortida

Dimarts 28: sortides del Mercat del Pla, cada hora a partir de les 19h i 01h darrera sortida

 

 

 

 

AMB EL SUPORT DE:

MITJANS OFICIALS:

 
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr