Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "La cultura tradicional a Catalunya entre la Renaixença i l'actualitat" de Joaquim Capdevila, darrer diàleg cultural del 2015

"La cultura tradicional a Catalunya entre la Renaixença i l'actualitat" de Joaquim Capdevila, darrer diàleg cultural del 2015

Ahir al vespre va tenir lloc la sessió de Diàlegs Culturals, organitzada per l'Associació de Cultura Popular i Tradicional, corresponent al mes de desembre, que va versar sobre La cultura tradicional a Catalunya entre la Renaixença i l'actualitat. La conferència  a càrrec de Joaquim Capdevila, professor de la Facultat de Lletres de la UdL i estudiós de la cultura tradicional des de la seva vessant sociològica i relativa al significat social que s’ha atribuït a aquestes expressions culturals populars, així  com membre del GECIEC “Grup d’Estudis de la Cultura i les Identitats a l’Europa Contemporània”.

Capdevila va exposar un ample i documentat recorregut històric de la cultura d'arrel tradicional catalana des del segle XIX a l'actualitat, passant pels moviments de la Renaixença, el Modernisme, el Noucentisme, la floklorització franquista de la cultura catalana, la Nova Cançó, i l'esclat a partir dels anys 90 dels segle XX les manifestacions culturals d'arrel tradicional (balls, bestiari festiu, seguicis, cercaviles) en l'àmbit festiu i en altres àmbits socials, com ho són el renaixement d'activitats comunitàries, com ho són les fires (medievals, de productes tradicionals, etc), així com el consum de productes de proximitat, caminades col·lectives, o fins i tot en activitats esportives de caire popular com el running i les curses que han sorgit en els darrers anys. Un cop la seva exposició va acabar va donar pas a un torn de preguntes i reflexions del públic assistent.

Amb aquesta sessió es tanca la programació de Diàlegs Culturals del 2015. Us mantindrem informats de les properes activitats del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida.

 

ACTP Aurembiaix.
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr