Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Música Jazz Tardor

Jazz Tardor

 

 

capçelera jazz tardor 2017

La tardor a Lleida és sinònim de jazz. Ja han passat més de dues dècades d’ençà que el Jazztardor va donar les seves primeres passes com un festival clarament destinat a dur als escenaris lleidatans el bo i millor del jazz de casa i d’arreu del món. Ara, vint-i-dos anys després d’una primera edició que va tenir com escenaris la desapareguda Sala Europa i la Plaça Sant Joan, el Jazztardor continua bategant en escenaris diferents però consolidats i amb una línia de programació que l’ha convertit en un referent nacional i estatal i en un dels objectius dels grans músics d’enllà de l’oceà a l’hora de planificar les seves gires pel vell continent.

Aquest novembre les millors figures del jazz internacional visitaran Lleida i actuaran en escenaris que també acolliran les propostes més interessants de casa nostra. En un temps de dificultats i crisi aquest Festival de Jazz de Lleida ha trobat la forma de seguir fent camí i projectar-se cap a un futur on la bona música seguirà sent imprescindible.

http://www.quadrantcorner.com/jazztardor/

 

Punts de venda online:

 

 

Rick Margitza Quartet

Dijous 23 novembre / 22 - 23.30 h. Cafè del Teatre

Rick Margitza – saxo tenor
Pierre de Bethmann – piano
Sylvain Romano – contrabaix
Andrea Michelutti – bateria

El saxofonista nord-americà Rick Margitza va començar a destacar quan encara era molt jove i el genial Miles Davis el va cridar per gravar discos i fer concerts al seu costat. Avui Margitza és un dels músics de jazz més respectats del panorama internacional. Arriba a Lleida com a líder del seu propi projecte, després d’enlluernar durant dècades públics de tot el món tocant amb músics com McCoy Tyner, Chick Corea o els Steps Ahead.

Entrada: 15 € – Entrada reduïda i anticipada: 12 €

 

 

Big Band de Lleida “Concert antològic”

Divendres 24 novembre / 22 - 23.30 h.Teatre la Lira de Tremp

17 músics de jazz i cantants convidats dirigits per Jaume Oliver

Amb una llarga trajectòria i uns quants projectes que ja han estat presentats al públic, la Big Band de Lleida torna al Jazztardor per oferir un concert antològic. El bo i millor de les diverses propostes que la Big Band ha anat creant durant els últims anys s’interpretarà en un concert on, com es habitual en aquesta formació, el swing i la gran comunicació amb el públic estaran garantits.

Foto: Javier de Castro

Entrada lliure

 

Fernando Marco & Dave Mitchell Duet (teloners)

Dissabte 25 novembre / 21.30 - 22.30 h. Cafè del Teatre

Fernando Marco – guitarra
Dave Mitchell – guitarra

Fernando Marco i Dave Mitchell són dos músics de llarga experiència en la guitarra de jazz. La seva col·laboració es va iniciar quan van ser presentats per Louis Stewart, mestre irlandès de les sis cordes, i ha donat fruits molt interessants, tant en concerts en directe com en produccions discogràfiques. Dos músics d’altura fent de les cordes de la guitarra les protagonistes del millor jazz.

Entrada: 20 € – Entrada reduïda i anticipada: 18 € (el preu inclou el concert de Benny Golson de les 22.30 h.)

 

Benny Golson Quartet

Dissabte 25 novembre / 22.30 h. Cafè del Teatre

Benny Golson – saxo tenor
Joan Monne – piano
Ignasi González – contrabaix
Jo Krause – bateria

Afirmar que Benny Golson és un dels músics més importants del jazz no és cap temeritat. Amb 88 anys, aquest saxofonista magistral i compositor imprescindible pot presumir d’haver escrit algunes de les pàgines més significatives de la història d’aquest gènere musical. De jove va tocar amb pràcticament tots els noms rellevants, des de Dizzy Gillespie i Art Blakey (va escriure alguns dels millors arranjaments per als Messengers) fins a Wyton Kelly, Kenny Dorham, Max Roach o Clifford Brown. A més d’escriure música per a altres músics, també ho ha fet per a la ràdio, el cinema i la televisió, i ha protagonitzat una extensa discografia que mostra la seva condició de “gran” indiscutible del jazz. La seva importància en el jazz modern és enorme. Com a instrumentista, el seu estil parteix del so de mestres històrics com Coleman Hawkins o Don Byas, amb una tècnica impecable i un gust exquisit. Benny Golson és un dels gegants del jazz, encara actiu i en plena forma. Escoltar-lo en un espai de proximitat com el Cafè del Teatre serà tot un privilegi.

Foto: Antonio Porcar

Entrada: 20 € – Entrada reduïda i anticipada: 18 € (el preu inclou el concert de Fernando Marco & Dave Mitchell Duet de les 21.30 h.)

 

 

Giulia Valle Trio

Diumenge 26 novembre / 20 - 21.30 h. Cafè del Teatre

Giulia Valle – contrabaix
Marco Mezquida – piano
David Xirgu – bateria

La contrabaixista italiana Giulia Valle ha desenvolupat des de la seva base a Barcelona una sòlida carrera internacional que l’ha situada en els escenaris més rellevants del món. La crítica especialitzada ha elogiat la seva obra i la seva tasca com a compositora, arranjadora i intèrpret. El seu trio, juntament amb el pianista Marco Mezquida i el bateria David Xirgu, és una de les propostes actuals més interessants sorgides de l’escena catalana per projectar-se arreu del món.

Una cloenda immillorable per al Jazztador d’enguany

Entrada: 12 € – Entrada reduïda i anticipada: 10 €
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr