Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Centre de Cultura Popular

Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

El Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida és un espai municipal que va néixer la tardor de 2012, amb la voluntat de generar un pol d’activitat, recerca, reflexió, difusió, producció, formació i coordinació en l’entorn de la cultura popular i tradicional a Lleida. La vocació d’aquest espai és la de respondre a les necessitats de diversos grups, col·lectius o entitats i servir alhora com a espai de debat, diàleg, punt de trobada i coordinació entre diversos agents ciutadans que participen en aquest tipus de manifestacions culturals. La gestió de l’espai és coordinada entre els serveis tècnics de la secció de festes i cultura popular de la Regidoria de cultura i l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix.

Al Centre, s’hi duen a terme diverses activitats centrades bàsicament en la producció, la formació i la coordinació, com ara el treball, els assaigs, la preparació d’activitats, etcètera, per part de diferents colles festives i grups de música tradicional de la ciutat, també reunions i trobades de diversos col·lectius i entitats. També s’hi realitzen les classes del projecte formatiu en música tradicional Aula de Sons Lleida . Durant el curs, un dels principals eixos és el de la reflexió i difusió, amb la voluntat d’ampliar-ne els usuaris, obrir-lo encara més a la ciutat i anar completant els objectius del centre. És, doncs, fruit d’aquesta voluntat i d’aquests objectius que neix el cicle Diàlegs culturals, un cicle de conferències, presentacions, xerrades, col·loquis i debats, aproxima al públic diferents temàtiques, àmbits o qüestions concretes sobre la cultura popular i tradicional, amb l’objectiu de fer-ne difusió i promoure el pensament reflexiu entre les persones i col·lectius que ens movem dins d’aquest entorn cultural.

 

imatge de la sala

"DIÀLEGS CULTURALS"

«Sant Antoni i el dimoni!. Un repàs a les festes de Sant Antoni a Mallorca»

Divendres 20 de gener, 19.30 h. Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida
Ho organitza: Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix i Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos de Lleida.


“El Cant de la Sibil.la Un Nadal revisitat” Pep Tort i Alfons Pérez

Dijous 15 de desembre de 2016 , 19.30 h. Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida. (C. Sant Martí S/N (Baixos de l’església de Sant Martí)
Ho organitza: ACTP Aurembiaix i Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

 


Antroponímia a la vall d'Àger

Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

El passat 6 de juny, dilluns, a partir de les 19.30 h va tenir lloc, al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, la presentació de la recerca Antroponímia de la Vall d’Àger, a càrrec de Cristina Masvidal i Francesc Fité. Aquesta conferència, programada dins del cicle Diàlegs culturals, dona a conèixer els primers resultats d’aquest treball que  estudia els noms de cases, famílies, masies de la vall d’Àger a través de documentació històrica i entrevistes de  memòria oral. El gran volum d’informació recollida posa de relleu la vigència, encara avui, d’una memòria viva de la gent dels pobles de la Vall d’Àger, que ha sobreviscut a la decadència de moltes de les seves poblacions pel que fa a l’activitat econòmica i per tant al número d’habitants , arribant en alguns casos a l’abandonament.

Els autors de la recerca varen anunciar a la xerrada que tots aquests materials seran penjats a la xarxa per a poder ser consultats, i també amb la intenció de corregir possibles errors i rebre, alhora, noves dades antroponímiques per part dels habitants dels pobles de la Vall d’Àger, donant al treball un caire interactiu.

Amb aquesta conferència Diàlegs culturals tanca el seu curs d’activitats, que es reiniciarà el proper setembre. Us en mantindrem informats.

 

Lleida, 7 de juny de 2016

Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix

Correu-e: actpaurembiaix@gmail.com

 

Antroponimia vall Ager

Parlem de Festa!: El Ball de Cavallets de Lleida. Una història desconeguda

Cants religiosos de tradició oral de Setmana Santa

Sant Jordi dialegs culturals Ideologia i folklore Cels Gomis FESTA MAJOR TARREGA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacte

Regidoria de Cultura - FestesLleida

  • C/St. Martí s/n (baixos de l'església de St. Martí)
  • 973 700 385 (Pau)
  • festes@paeria.cat

o bé:

Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr