Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Casa dels Gegants

La Casa dels Gegants

La Casa dels Gegants parteix de la voluntat de crear un espai marc on reunir la col·lecció de la comparseria festiva municipal i d’obrir-lo, també, als altres grups, comparses, elements i motius festius que configuren la cultura tradicional i popular de la ciutat de Lleida, amb una especial incidència en la Festa Major, de tal manera que hi siguin representats igualment.
A la Casa dels Gegants hi podreu veure:

 

 

cartell vestits gegantsExposició «DISSENY VESTITS GEGANTS»

Del 3 al 31 de maig de 2017

L’any passat,  els Amics dels Gegants de Lleida i lo Marraco ens van proposar fer una col·lecció de moda inspirada en els Gegants de Lleida. Aquest projecte sorgeix del desig de l’Associació d’apropar els joves a la cultura popular de Lleida, i especialment als Gegants.

Des de l’Institut Guindàvols vam acollir el projecte amb molta il·lusió i així ho vam traslladar als nostres alumnes de 1r curs de Cicle Formatiu de Grau Superior de Patronatge i Moda.

Inicialment, els alumnes van visitar la Casa dels Gegants, van fer recerca per conèixer la seva història i evolució des dels seus orígens. A partir d’aquí, cada alumne va inspirar la seva col·lecció en diferents elements: els teixits i estampats, els ornaments i accessoris, la mateixa estructura de fusta que subjecta el gegant, algun personatge en concret, com per exemple Jaume I el Conqueridor, etc.

Un cop dissenyades les col·leccions, els alumnes van fer les il·lustracions en diferents tècniques  i estils que es poden veure en l’exposició. De tots els dissenys creats pels alumnes se n’ha confeccionat un inspirat en els Gegants Xinesos per donar a conèixer la feina desenvolupada a l’Institut Guindàvols. El públic que visiti l’exposició, podrà observar tot el procés de creació d’un vestit, des del disseny, patró, prototipus amb glasseta, fins a la confecció del vestit final.

Ho organitza:  IES Guindàvols, Amics dels Gegants, Casa dels Gegants


Horari

  • Dilluns, de 10 a 14 h
  • Dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Dissabtes, d’11 a 13.30 h i 17 a 20 h
  • Diumenges i festius, d’11 a 13.30 h

 

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

Informació i reserves

 

 

 
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr